Results 1 to 4 of 4

Thread: Console window size

  1. #1
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    France
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Post Console window size [Solved]

    Hi,

    I'm looking for a method to get a console window with
    40 lines x 128 columns


    I've found Console_SetScreenBufferSize(xSize, ySise) but it seems to resize
    the buffer, not the window ( scroll bars appears around the window ).
    It is then possible to increase size of the window with the mouse.
    But what I wish is to achieve this only by program. The program I'm writing
    is intended to start on conditions driven by external stimulies, an display informations that can't
    enter in a 24x80 console.

    Thanks for help.
    Last edited by dco045; 06-01-2018 at 11:14.

  2. #2
    thinBasic author ErosOlmi's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Milan - Italy
    Age
    50
    Posts
    8,211
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    10
    Ciao,

    try this one:
    uses "Console"
    
    Console_SetScreenBufferSize(40, 128)
    Console_ShowWindow(%CONSOLE_SW_MAXIMIZE)
    WaitKey
    
    www.thinbasic.com | www.thinbasic.com/community/ | psch.thinbasic.com
    Win10Pro 64bit - 8GB Ram - Intel i7 M620 2.67GHz - NVIDIA Quadro FX1800M 1GB

  3. #3
    Junior Member
    Join Date
    Jan 2018
    Location
    France
    Posts
    4
    Rep Power
    0

    Red face Great

    Quote Originally Posted by ErosOlmi View Post
    Ciao,

    try this one:
    uses "Console"
    
    Console_SetScreenBufferSize(40, 128)
    Console_ShowWindow(%CONSOLE_SW_MAXIMIZE)
    WaitKey
    
    Hi,


    GREAT

    Full screen of thanks,

    Dany

  4. #4
    thinBasic author ErosOlmi's Avatar
    Join Date
    Sep 2004
    Location
    Milan - Italy
    Age
    50
    Posts
    8,211
    Blog Entries
    2
    Rep Power
    10
    Inside \thinBasic\SampleScripts\Console\ there are some example script that can help.
    In any case just ask if you need something

    Ciao
    Eros
    www.thinbasic.com | www.thinbasic.com/community/ | psch.thinbasic.com
    Win10Pro 64bit - 8GB Ram - Intel i7 M620 2.67GHz - NVIDIA Quadro FX1800M 1GB

Similar Threads

  1. user32dll + window size
    By Lionheart008 in forum thinBasic General
    Replies: 3
    Last Post: 12-11-2009, 17:52
  2. console window
    By fravado in forum Shout Box Area
    Replies: 3
    Last Post: 08-04-2008, 15:26
  3. console text screen size
    By sandyrepope in forum Console
    Replies: 11
    Last Post: 16-02-2007, 20:35
  4. MOVED: console text screen size
    By ErosOlmi in forum thinBasic General
    Replies: 0
    Last Post: 15-02-2007, 08:54

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •